Putin: Snowden sidder fast i Rusland

Men USA har tiltalt Snowden for at lække fortrolig information, og det har skræmt andre lande fra at tage imod amerikaneren, der har søgt politisk asyl i 21 lande. Det siger Ruslands præsident, Vladimir Putin.

»Han kom til vores territorium uden en invitation, og vi var ikke hans endelige mål. Men så snart, han var i luften, blokerede vores amerikanske partnere reelt hans muligheder for at rejse videre,« siger Vladimir Putin ifølge BBC.

Snowden har fået nej til asyl i de fleste lande, han har sendt ansøgninger til, og Vladimir Putin mener, at det skyldes amerikansk pres.

»De har skræmt alle de andre lande. Ingen vil tage imod ham, og på den måde har de reelt blokeret ham fra at forlade vores territorium,« siger Putin.

Lande som Bolivia, Nicaragua og Venezuela har sagt, at de er klar til at give politisk asyl til Edward Snowden.

Edward Snowden kom til Rusland efter at have opholdt sig i Hong Kong, som var Snowdens første opholdssted, efter at han havde forladt USA og var begyndt at fortælle udvalgte medier om sikkerhedstjenesten NSAs metoder. De består blandt andet af systematisk overvågning af amerikaneres mails og telefoner samt aflytning af intern kommunikation i EU.

Det var ventet, at Edward Snowden ville rejse til Cuba og derfra videre til Latinamerika kort efter ankomsten til Moskva, men det har ikke været muligt, da USA har inddraget hans pas.

I sidste uge holdt Edward Snowden et møde med en gruppe aktivister, og efterfølgende lød det, at Snowden havde indgivet en ny ansøgning om asyl i Rusland. Russiske embedsmænd siger imidlertid ifølge BBC, at det ikke er tilfældet.

Vladimir Putin har understreget, at Snowden skal ophøre med at lække fortrolige informationer om USA, hvis han vil gøre sig håb om at opnå asyl i Rusland, og mandag siger Putin, at der er tegn på, at Snowden »ændrer sin holdning« og altså vil indstille sine lækager.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip