Putin: Ukraine-uro må ikke skade økonomisk samarbejde

Skrevet af admin

05/03/2014

Mest læste i dag

Præsident Vladimir Putin siger, at han ikke har noget ønske om, at de politiske spændinger om Ukraine skal smitte af på Ruslands økonomiske samhandel med "traditionelle partnere".

- Vi oplever allerede kendte politiske spændinger, men det bør ikke påvirke vores nuværende økonomiske samarbejde, fortæller han medlemmer af den russiske regering.

- Det er ikke nødvendigt at gøre en vanskelig situation værre, vi er nødt til at samarbejde med alle vore traditionelle partnere, mens vi selvfølgelig samtidig sikrer vores egne interesser.

- Det er ikke nødvendigt at piske tingene op og gøre politiske overvejelser til et vigtigere emne end økonomisk samarbejde, mener han.

Den samme holdning deler EU ikke og slet ikke USA, der har svoret at ville isolere Rusland diplomatisk, politisk og økonomisk, medmindre de russiske styrker, der har indtaget den ukrainske halvø Krim, vender tilbage til deres base.

De russiske styrker hører til på den store flådebase, som Rusland efter aftale med Ukraine driver i havnebyen Sevastopol.

EU-ledere samles torsdag til et ekstraordinært topmøde for at drøfte øjeblikkelige sanktioner over for Rusland.

EU er Ruslands absolut største samhandelspartner.

/ritzau/Reuters