Putin vil give Blatter nobelprisen og afviser VM-korruption

Vladimir Putin afviser på det kraftigste, at Rusland via korruption har fået tildelt værtskabet for VM i fodbold.

Det gjorde den russiske præsident på et årligt pressemøde torsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Vladimir Putin siger også, at den nu suspenderede fodboldpræsident Sepp Blatter er en meget "respekteret person" og tilføjer, at det er op til efterforskerne at fastslå, om korruption reelt set har fundet sted i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

- Hvorvidt der er tegn på korruption i Fifa, ved jeg ikke. Når man tænker på Sepp Blatter, så har han gjort meget for udviklingen af fodbold i hele verden. Han burde få Nobels fredspris, siger Putin.

Putin kommenterede også på beskyldningerne om systematisk doping blandt russiske atleter.

- Det er altid den enkelte atlet, der er ansvarlig for ikke at være dopet. Rusland er åben over for at deltage i arbejdet med at tackle dopingproblemer. Alle atleter, der doper sig, skal straffes, siger den russiske præsident.

Putin har tidligere vist sit varme forhold til Sepp Blatter. I juli sagde Putin til schweizisk tv, at folk som Sepp Blatter fortjener en nobelpris for deres arbejde.

Rusland er vært for VM-slutrunden i 2018. Ved flere lejligheder har Putin bakket op om Sepp Blatter, der har været i gevaldig modvind, siden korruptionsskandalen i Fifa brød ud i maj.

Blatter meddelte efter lang tids pres tidligere i år, at han træder tilbage 26. februar næste år, hvor Fifa holder ekstraordinært præsidentvalg. Siden blev han suspenderet fra præsidentposten.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip