Putin vil ikke udelukke Syrien-angreb

»Hvis der er data, som viser, at de kemiske våben er blevet brugt, og at de specifikt er blevet brugt af den regulære hær, så bør beviserne forelægges for FNs Sikkerhedsråd. Det bør være en grundig og specifik undersøgelse, som indeholder tydelige beviser. Og som udelukker enhver tvivl om, hvem, der gjorde det, og hvilke midler, der blev brugt,« siger han i et interview til AP og en statslig russisk TV-kanal.

Hidtil har russerne blokeret for en FN-aktion mod Syrien i FNs Sikkerhedsråd. De to lande er nære allierede, og præsident Bashar al-Assads regeringsstyrker får en stor del af de våben, der anvendes i den syriske borgerkrig, fra netop Rusland. Og det har Vladimir Putin ikke tænkt sig at ændre på, siger han.

Ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax vil Rusland også fremover overholde sin kontrakt og forsyne »Syriens legitime regering med militært udstyr og tjenesteydelser«

Mens både amerikanerne og franskmændene hævder at have beviser for, at de syriske regeringsstyrker står bag et dødbringende giftgasangreb i Syrien 21. august, så har Putin hidtil hævdet, at Assad ikke har nogen grund til at slå ned i et område, hvor regeringsstyrkerne var ved at få overtaget.

Men det har de syriske oprørere, der har forbindelser til ekstremistiske islamister, mener Putin.

Han betegner en video af en gruppe børn, der blev dræbt under gasangrebet som »udarbejdet af banditter med relation til al-Qaeda.«

Mens præsident Barack Obama i øjeblikket arbejder for at få den amerikanske kongres’ opbakning til et angreb mod Syrien, forholder russerne sig i ro.

Putin vil ikke kommentere, hvordan Rusland vil reagere, hvis eller når, amerikanerne indleder deres angreb.

Det er for tidligt at tale om det scenarium, lader han forstå, men tilføjer:

»Vi har vores planer.«

Dagens Gossip