Pyha: I dag bliver årets varmeste dag

Selvom aftenens og nattens regn flere steder ikke blev helt så voldsom som frygtet, blev især området omkring det sydvestlige Sjælland, Lolland og Falster hårdt ramt.

- Det har dog sluppet os nu, og de sidste rester af regn trækker væk over Bornholm i løbet af formiddagen, siger Olaf Mathiassen, vagtchef ved Danmark Metrologiske Institut (DMI).

- I dag tegner det til at blive årets varmeste dag. Det er der meget gode chancer for. I løbet af formiddagen forsvinder den sidste tåge og dis, der måtte ligge over landet, og så ender det med en hel del sol med temperaturer op mellem 24 og 30 grader, siger han.

Varmest bliver det i Sydøstsjælland, på de sydlige øer og det indre Bornholm, mens det især i Nordjylland bliver lidt køligere.

Det varme sommervejr fortsætter ud på aftenen, men i løbet af natten kan der komme flere skyer og især i syd og sydvest kan det blive til regn- og tordenbyger.

- Men det er nok ikke noget, der er så kraftigt, som det vi har haft. Til gengæld er det det første signal om, at vi går køligere tider i møde, siger Olaf Mathiassen.

Fredag vil det lægge ud med regn- og tordenbyger flere steder i landet, før det klarer op senere på dagen med temperaturer på op mellem 23 og 24 grader.

- Det bliver gradvist koldere hen over weekenden og i næste uge lander vi op omkring eller lidt under 20 grader. Det bliver lidt mere omskifteligt vejr - typisk dansk sommervejr, siger han.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip