Pytlick: Anne Mette Hansen mangler timing

En stærk forsvarsspiller og en skud- og gennembrudstrussel på venstre back var det, landstræner Jan Pytlick håbede at få, da han kort før EM udtog Anne Mette Hansen på yderste mandat til den danske trup.

Men efter fem kampe kan man konstatere, at han stort set kun har fået den defensive del af den talentfulde spiller at se.

Selv da Stine Jørgensen gik i stykker mod Ungarn, foretrak Pytlick hellere fløjspilleren Maria Fisker end den naturlige back Hansen, når danskerne var i angreb.

- Angrebsmæssigt kan jeg se, at hun mangler en smule timing i forhold til det niveau, hun havde sidste år, forklarer Pytlick.

Han slår fast, at Hansen dog primært er med som forsvarsmulighed

- Jeg udtog hende som den 16. spiller i truppen, fordi jeg gerne ville have en spiller med, der kunne dække op. Jeg ville en gardering, hvis Pernille Holmsgaard gik i stykker, så ville Anne Mette Hansen kunne gå ind i stedet, siger Jan Pytlick.

- I de perioder, hvor hun har dækket backen i forsvaret, har hun gjort det fint.

Anne Mette Hansen var med for første gang ved VM i Serbien sidste år, da hun stadig spillede for Ajax i den næstbedste række.

Selv om hun ikke har fået landsholdsgennembruddet endnu, ser Pytlick store perspektiver i det 20-årige talent.

- Det er en spiller, jeg også kigger på i forhold til fremtiden.

- Selv om jeg gerne vil vinde i år, så har vi stadig gang i en proces, hvor holdet skal toppe næste år ved VM på hjemmebane. Der er hun meget langt inde i mine planer, og også derfor er hun med, siger Jan Pytlick.

/ritzau/

Dagens Gossip