Pytlick før VM: Målet er top-8

Hvis det danske kvindelandshold i håndbold slutter blandt de otte bedste ved det forestående VM i Serbien, vil danskerne have opfyldt målsætningen forud for turneringen.

Det fastslår landstræner Jan Pytlick før Danmarks VM-åbning på lørdag, hvor landsholdet indleder jagten på de første medaljer ved et stort mesterskab siden EM 2004.

- Vi går efter at blive nummer et i vores pulje. Så får vi en 1/8-finale, som vi jo også går efter at vinde. Dermed har vi nået vores målsætning om at komme i top-8, og så tager vi den derfra, siger Jan Pytlick.

- Det bliver step-by-step, og der er ikke noget, der har ændret sig efter de kampe, vi så i weekenden, lyder det fra landstræneren med henvisning til testkampene mod Tjekkiet og Spanien, som endte med henholdsvis en sejr og et nederlag.

Danmark er i indledende pulje med Kina, Japan, Algeriet, Brasilien og Serbien, og det bliver utvivlsomt de to sidstnævnte lande, som danskerne skal kæmpe med om topplaceringerne i puljen.

Derefter bliver det så alvor, fordi turneringen ikke indeholder nogen mellemrunde, men går direkte over i knald-eller-fald-kampe.

Og her venter der hård modstand allerede fra 1/8-finalen, så der er al mulig grund til hele tiden at skæve mod Gruppe A, hvor modstanderen skal findes.

- Den pulje, vi bliver krydset med, med Montenegro, Frankrig, Holland og Sydkorea, det er en dræberpulje. Det bliver svært, ligegyldigt hvem af dem vi møder, forudser Jan Pytlick.

Danmark åbner VM lørdag aften, hvor holdet skal op mod Kina i den serbiske provinsby Nis, der bliver rammen om de indledende gruppekampe.

/ritzau/

Dagens Gossip