Pytlick: Hverken trænere eller spillere ramte noget

En lang række fejl og brændte chancer blev dyre for det danske kvindelandshold, der efter en generelt bedrøvelig indsats tabte gruppefinalen ved VM i håndbold med 18-23 fredag aften.

Landstræner Jan Pytlick erkender da også, at hans mandskab var langt fra at kunne true hans gode ven Morten Soubaks velspillende brasilianske landshold.

- Vi fik en dårlig start. Spillere og trænere ramte ikke noget af det, vi skulle. Vi forsøgte, men det lykkedes ikke. Vi kom under hårdt tryk, og vi fik for mange udvisninger, siger Jan Pytlick.

- Man må som træner tage ansvaret, når tingene ikke fungerer. Vi prøvede meget, men de står sindssygt godt. Morten Soubak kender os så godt, og de står på de ting, vi arbejder med, lyder det efter dukkerten.

For mange sjuskefejl gjorde, at der aldrig kom sammenhæng i det danske angrebsspil, og når det lykkedes at spille sig frem til chancer, blev for mange brændt på målvogteren Barbara Arenhart.

- Jeg siger ikke, vi kunne have vundet med to mål, men vi kunne i hvert fald have kommet tættere på. 23 mål er meget, meget fint mod Brasilien, men vores brændte chancer og manglende skarphed i angrebet gjorde det rigtigt svært, siger Pytlick.

Nu venter en 1/8-finale mod Montenegro, der er forsvarende europamester og bliver en ordentlig mundfuld.

- Glem alt om, hvem vi skal møde. Det drejer sig om os selv. Vi er nødt til at steppe op på vores spil, for ellers er det jo i bund og grund ligegyldigt, hvem vi møder.

- Jeg tror på, at vi kan komme i kvartfinalen. Men vi skal spillere på et højere niveau end i aften, for ellers kan vi nok ikke nappe Montenegro, erkender Jan Pytlick.

Danmark og Montenegro mødes på søndag klokken 18 i Beograd.

/ritzau/

Dagens Gossip