Pytlick klar til tre år mere som landstræner

Ganske vist enedes parterne ved seneste kontraktforlængelse i december 2011 om, at samarbejdet kunne opsiges i 2013.

Men nu fortæller Jan Pytlick til sporten.dk, at han ikke har i sinde at gøre brug af den såkaldte option.

- Jeg trives som landstræner. Derfor er jeg klar til tre år mere (til OL 2016, red.). Nu afventer jeg DHFs svar på, om de har tænkt sig at tage den i brug, siger Jan Pytlick.

Ifølge DHFs generalsekretær Morten Stig Christensen behøver Jan Pytlick ikke frygte noget.

- Det er korrekt, at begge parter i år havde muligheden for at trække stikket. Men jeg har hele tiden betragtet det som en teknikalitet. Det arbejde Jan Pytlick har leveret med ’de unge vilde' har levet fuldt ud op til forventningerne. Ja, faktisk lå sidste års EM-femteplads over målsætningen, siger Morten Stig Christensen.

Men skulle kvindelandsholdet i de to kommende VM-kvalifikationskampe mod Tyrkiet tabe, er det langt fra usandsynligt, at Jan Pytlicks ansættelse kommer til diskussion i håndbold-Danmark.

- Vi beskæftiger os ikke med taber-scenarier, lyder Morten Stig Christensen kontante svar og slår dermed fast, at han ikke kan forestille sig, at Danmark ikke kvalificerer sig til december måneds VM-slutrunde i Serbien.

- Det landshold vi har i øjeblikket, snubler ikke mod Tyrkiet. Niveauet i dansk kvindehåndbold er klart stigende. Det seneste halve år har kampene i Dameligaen været flotte, og desuden vandt Team Tvis Holstebro finalen i EHF Cup’en, siger Morten Stig Christensen.

Jan Pytlick er enig.

- Selvfølgelig er det ærgerligt, at Sandra Toft (målvogter, red.) er blevet knæskadet, og må blive hjemme. Men jeg er overbevist om, at vi over to kampe er bedre end Tyrkiet, siger Jan Pytlick, der i foråret har set et par af Tyrkiets kampe.

- De har blandt andet i Yeliz Özel (tidl. Champions League-topscorer, red.) en meget stærk gennembrudsspiller. Hende skal vi holde et ekstra vågent øje med, siger Jan Pytlick.

Sammen med spillerne rejser han fredag til Ankara, hvor første opgør spilles søndag aften. Lørdag 8. juni er der returopgør i Aarhus.

- For fem år siden mødte vi Tyrkiet i EM-kvalifikationen, og vandt knebent med et enkelt mål. Det kan også blive tæt denne gang. Men vi påtager os gerne favoritrollen, og tager til Tyrkiet for at vinde, siger Jan Pytlick.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip