Pytlick står fast: Ingen spekulation mod Brasilien

Det danske håndboldlandshold sigter målrettet mod førstepladsen i den indledende pulje ved VM, og det er det eneste, spillerne vil have i tankerne, når de møder Brasilien i sidste kamp i indledende runde fredag aften.

Det siger landstræner Jan Pytlick, vel vidende at det kræver en sejr på mindst to mål.

Hvis målet om førstepladsen bliver nået, venter nummer fire fra Gruppe A – formentlig Holland – i 1/8-finalen på mandag.

- Med en tomålssejr bliver vi nummer et i puljen, og det går vi efter. Så skal vi møde nummer fire fra den anden pulje, og hvad der så sker derefter, må vi se på, hvis den situation opstår, slår landstræner Jan Pytlick fast på landsholdets pressemøde på den kampfri dag.

Udviklingen i VM-turneringen har ellers åbnet for spekulation, fordi det på længere sigt ikke nødvendigvis er en fordel at slutte så højt som muligt i gruppen.

Efter kampen mod Holland bliver den sandsynlige kvartfinalemodstander Spanien, der slog Danmark klart i en testkamp før VM.

Danmark kan selv afgøre, om de vil slutte som nummer et, to eller tre i puljen. En sejr på et mål udløser andenpladsen, mens uafgjort eller nederlag til Brasilien sender danskerne ned som nummer tre.

Andenpladsen får formentlig fornøjelsen af Sydkorea i 1/8-finalen og derefter altid stærke Norge i kvartfinalen, mens nummer tre efter alt at dømme skal op imod Montenegro og – i tilfælde af sejr – Ungarn, der ligner en mere overkommelig modstander.

- Man kan ikke beregne det undervejs i kampen. Mødet med Brasilien bliver helt sikkert tæt, så vi kan ikke spekulere i det. Vi må gentage, at vi går efter at slutte så højt som muligt, siger Jan Pytlick.

Tilsyneladende er det bitre 22-23-nederlag til Serbien onsdag aften blevet bearbejdet i den danske lejr, hvor stemningen fortsat er ganske afslappet.

Landstræneren brugte formiddagen på at analysere kampen mod værtsnationen og snakke med spillertruppen om skidt og kanel i præstationen.

- Forsvarsmæssigt er vi ved at være, hvor vi skal være. Men der er brug for at justere kontrafasen. Vi lavede fem mål på kontra, og vi skal meget gerne op på 8-10 stykker mod Brasilien.

- Vi havde mange fine detaljer i angrebet, men vi tabte desværre tålmodigheden i slutfasen og afsluttede for hurtigt. Det gjorde, at vi tabte kampen, lyder analysen fra landstræneren om Danmarks første VM-nederlag i år.

/ritzau/

Dagens Gossip