Pytlick tager østeuropæisk kynisme med til Odense

Skrevet af admin

19/01/2016

Dagens topnyheder

Håndboldkvinderne i HC Odense kan godt forberede sig på, at der måske skal trænes en lille smule hårdere, når Jan Pytlick 1. juli overtager styringen i den fynske klub.

I hvert fald har den danske håndboldtræner tænkt sig at tage noget af den læring, som han har fået efter et år i den makedonske storklub HC Vardar, med til Danmark.

- Noget af det, jeg tager med, er den kynisme, de har dernede. De arbejder benhårdt, og jeg synes, at deres tilgang til træning og kamp er anderledes end her.

- Det vil jeg selvfølgelig tage med, men jeg er heller ikke naiv. Jeg ved godt, at det er svært at tage en kultur og mikse med en anden. Men man kan tage nogle små elementer og mikse med den kultur, vi har i Danmark.

- Fordi jeg synes, vi har sindssygt mange kvaliteter i dansk kvindehåndbold, men lidt mere kynisme, når det virkelig gælder, det kan jeg tage med, siger Jan Pytlick til Ritzau.

Skiftet fra Vardar til HC Odense blev præsenteret på et pressemøde i Odense tirsdag eftermiddag. Her sagde Jan Pytlick, at det var en imponerende vision fra klubben, der overbeviste ham om at skifte fra en storklub til et bundhold i Danmark.

- De folk, der står bag HC Odense, er så ambitiøse og visionære og tror så meget på det her, at de er klar til at gå langt for at få deres drøm opfyldt, siger Jan Pytlick.

- Det vil jeg gerne være en del af, for jeg tror, det bliver rigtig spændende.

Der er dog også personlige årsager til, at turen går hjem til Danmark for Jan Pytlick, der havde skrevet kontrakt med Vardar for to og et halvt år.

- Første år skulle jeg bo alene, og så skulle min familie komme ned til mig, men det havde vi lidt problemer med at få løst. Det må jeg bare erkende. Og så kom det her spændende tilbud fra Odense, lyder det fra træneren.

HC Odenses direktør, Arne Buch, havde svært ved at skjule begejstringen, da klubben kunne præsentere den tidligere danske landstræner som klubbens kommende styrmand.

- Der er ingen tvivl om, at når det handler om kvindehåndbold, så er Jan en af de største kapaciteter, man overhovedet kan forestille sig.

- At vi kan præsentere ham som cheftræner giver en tro på, at HC Odense i fremtiden kan blive en del af den allersjoveste ende af dansk damehåndbold.

Jan Pytlick tiltræder på en treårig kontrakt fra 1. juli i HC Odense, der i øjeblikket ligger næstsidst i den bedste kvindelige håndboldrække i Danmark.

/ritzau/