Pytlicks forsvarschef brillerer også under efterfølgeren

Hun blev kaldt for en af de sikreste spillere på Jan Pytlicks landshold, men Pernille Holmsgaard har ved VM bevist, at hun på ingen måde er groet fast i den tidligere landstræners defensive 6-0-forsvar.

Holmsgaard har fået en større og større rolle på landsholdet i Klavs Bruuns første halve år som landsholdschef, og mod Sverige søndag aften brillerede hun med en fremragende præstation som stødende midterforsvarer.

- Jeg spiller med stor selvtillid og føler mig godt tilpas. Jeg har en fornemmelse af, at modstanderne har svært ved at komme forbi mig, når jeg står fremme i banen, siger Pernille Holmsgaard.

- Træneren viser mig tillid og stoler på mig. Det er fedt at spille meget og bidrage med det jeg kan, lyder det fra nordjyden, der i klubregi spiller for København Håndbold.

Hendes indsats var stærkt medvirkende til at tage pippet fra svenskerne i 1/8-finalen, hvor de blågule ikke scorede en eneste gang i første halvlegs sidste 13 minutter.

Holmsgaard og kollegerne finder sig bedre og bedre til rette i den aggressive forsvarsstil, som holdet benytter sig af under Klavs Bruun Jørgensens ledelse.

- Vi har lært meget af de tidligere kampe i turneringen, og vi har set, at vi hele tiden skal frem på banen og være klar, for ellers fungerer forsvaret ikke, som det skal. Man skal gå 100 procent ind i alle aktioner.

- Vi har ikke været så meget samlet i det sidste halve år, så tingene skulle lige falde på plads, men nu begynder de at sidde der. Det kommer stille og roligt, siger Pernille Holmsgaard.

Onsdag aften bliver der igen brug for hendes fysik og hurtige fødder, når Danmark skal forsøge at besejre Rumænien i kvartfinalen.

/ritzau/

Dagens Gossip