Pytlicks playmaker-novice ser ud til at være VM-klar

Skrevet af admin

24/11/2013

Dagens topnyheder

Det er kun et par dage siden, at Jane Schumacher fik at vide, at hun skal med til VM i kvindehåndbold i næste måned.

Og med blot en håndboldlandskamp i den røde trøje kunne man godt have forventet, at den 25-årige sønderjyde skulle bruge et par kampe til at suge det hele ind.

Alligevel var hun blandt dem, der gik forrest, da Danmark slog Rumænien 26-21 i Horsens i søndagens VM-test.

Her blev det til fem mål fra Schumachers hånd, og hun gjorde det faktisk så godt, at rumænerne en overgang gik frem og mandsopdækkede hende.

- Ja, hvad sker der for det? Det var da fedt, siger Skive-spilleren, der allerede føler sig rigtigt godt tilpas på holdet.

- Jo flere kampe, jeg får, og jo flere træninger, jeg får, jo bedre bliver jeg spillet ind, og det kunne jeg mærke i dag.

- Man skal lige ind i spillet og finde sig selv og de andre, og i dag sagde jeg til mig selv, at jeg skulle huske at være farlig, for så gør jeg også de andre bedre, siger hun.

Schumacher mener, at Danmark hen over weekenden i de to testkampe mod Rumænien har lært, at det ikke nytter at spille for halv kraft.

- Vi skal være der. Vi skal ville det, være aggressive og have gejsten. Har vi det, så kører det for os. Der var fremskridt i dag, men det kan blive endnu bedre, siger hun.

Jane Schumacher afløser Lotte Grigel fra Team Esbjerg i VM-truppen. Grigel fik tirsdag konstateret en knæskade og måtte derfor melde afbud til turneringen i Serbien.

/ritzau/