Pytlicks purunge piger kastes for løverne

Med en gennemsnitsalder på blot 23 år og med seks mulige debutanter i truppen går de danske håndboldkvinder ind til miniturneringen Golden League, der spilles fra fredag til søndag i Aarhus.

Men der bliver ikke tale om nogen blid start for de unge og uprøvede spillere, der i turneringen skal op imod stærke modstandere som Norge, Frankrig og Rusland.

- Vi må erkende, at vi er et andet sted end de hold. Vi er på vej tilbage mod toppen, og det bliver sindssygt spændende at blive matchet mod de bedste hold i verden lige nu. Det er en stor mundfuld for os, siger landstræner Jan Pytlick.

Han har sammen med Dansk Håndbold Forbund lanceret det, de sammen kalder "en ny start" for kvindelandsholdet.

Det har betydet et farvel til flere etablerede spillere, som tidligere har været en del af landsholdets rygrad.

Pytlick har endnu ikke set det nye hold i kamp, men er indtil videre fortrøstningsfuld.

- Jeg er blevet positivt overrasket. Det ser rigtig fint ud, og der har været super energi fra spillerne. Jeg havde heller ikke forventet andet, siger landstræneren, som har en simpel opfordring til dem, der fremover ønsker at tørne ud for landsholdet.

- De unge spillere skal turde vise, hvad de indeholder og ikke være bange for at lave fejl. De skal spille ud over sletterne og vise mig, at de gerne vil være med, lyder det fra Pytlick.

Det har den 20-årige fløj Fie Woller, der har to landskampe på CV'et, tænkt sig at leve op til.

- Som ung spiller er det altid lidt svært i starten, fordi der er mange nerver. Men det handler bare om at komme ud med albuerne, træde i karakter og vise, hvad man kan, siger Fie Woller, der til daglig spiller i FC Midtjylland.

Danmark spiller fredag aften mod Frankrig, lørdag mod Norge og søndag mod Rusland.

Dagens Gossip