Pyyyh: Strandweekend og tropenat i vente

Der bliver gode muligheder for at nyde sommersolen langs strandkanten i weekenden, hvor temperaturerne stiger både dag og nat.

- Det starter voldsomt varmt. Fredag bliver en solrig dag i hele landet med temperaturer på mellem 25 og 30 grader, siger vagtchef Frank Nielsen fra DMI.

Natten til lørdag får vi en af de sjældne tropenætter i Danmark - det vil sige, at temperaturerne mange steder ikke når under 20 grader. Det varme vejr fortsætter lørdag, men en koldfront rammer landet fra den jyske vestkyst.

- Lørdagens vejr splitter landet op i to dele: Mens de østlige egne starter dagen med solrigt vejr, begynder lørdagen skyet i de vestlige egne.

- Hen midt på eftermiddagen bliver det skyet i de østlige egne, mens det derimod klarer op i de vestlige egne, siger Frank Nielsen.

Koldfronten betyder, at temperaturerne dykker en smule søndag, hvor termometeret vil vise mellem 20 og 24 grader. Der er også risiko for enkelte regnbyger, men der kommer stadig nogen sol, lyder det fra DMI.

Cykelrytterne i Post Danmark Rundt kan derfor forvente lummervarme både på fredagens etape i Jylland og lørdagens etape på Sjælland. Søndag byder på lidt mere behageligt cykelvejr, når rytterne afslutter 6. og sidste etape på Frederiksberg.

Vejret i begyndelsen i næste uge begynder sommerligt med tørt vejr og 25 grader flere steder. Men i løbet af ugen viser DMI-prognoserne mere ustadigt vejr med byger og faldende temperaturer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip