Quintana forsvarer greb i motorcykel på Mont Ventoux

Skrevet af admin

17/07/2016

Dagens topnyheder

Der var kaos på torsdagens 12. etape i Tour de France, hvor Chris Froome (Sky) løb op ad Mont Ventoux efter at have ramlet sammen med en motorcykel.

I sekunderne efter fangede en tilskuer med sin smartphone, at Nairo Quintana (Movistar) holdt fast i en anden motorcykel. Få sekunder efter overhalede Quintana den løbende Froome.

Videooptagelsen, som er gået viralt på de sociale medier, var dog så kortvarig, at det var umuligt at fastslå, hvor længe Quintana fik hjælp af motorcyklen.

Ifølge colombianeren selv var det dog ikke længe, og der var en årsag til hele miseren.

- Der var en motorcykel, og jeg kørte over til højre, og så kom motorcyklen op på min højre side.

- Jeg tog fat, fordi den ramte mig. Efterfølgende slap jeg den og lod den køre, lyder forklaringen fra Quintana ifølge cylingnews.com.

Eusebio Unzue, som er manager hos Movistar, forsvarer også sin kaptajn.

- Nairo forsøgte at forsvare sig mod noget, der var endnu værre. Nairo var nødt til at gribe fat i motorcyklen, så han ikke styrtede, siger Unzue til cylingnews.com.

Han er desuden sur over, at Froome fik neutraliseret et tidstab på etapen til Mont Ventoux.

- Det burde have været meget simpelt. Og som det sker i alle andre løb. Det er en del af sporten. Jeg forstår ikke, hvorfor der er undtagelser for nogle ryttere og håndhævelse af de nedskrevne regler for andre, siger Unzue.

Han henviser til, at Astanas Vincenzo Nibali sidste år blev smidt af Vuelta a Espana for at holde fast i sin holdbil over 200 meter.

- Det værste ved alt dette er ikke, hvad der skete. Det er, at der er skabt præcedens for kommende episoder. Hvad skal der ske næste gang? Skal man stoppe, når den førende rytter styrter, men ikke for andre? Vil det ske i alle løb? Eller kun i Touren?

- Selvfølgelig var omstændighederne exceptionelle, men der er styrt hver eneste dag. Det er en del af cykelsporten. Man styrter, man rejser sig op og kører videre. Med hvilke kriterier skal man bedømme, hvad der er exceptionelt?

- Vi er nødt til at være sikre på, at dommerne har en klar vision for, hvordan de vil håndhæve reglerne, siger Movistar-bossen.

/ritzau/