Quintana melder sig klar til podiekamp i Vueltaen

Skrevet af admin

06/09/2015

Mest læste i dag

Feber og diarré har sat en af forhåndsfavoritterne, Nairo Quintana (Movistar), tilbage i de første to uger af Vuelta a España, men på 14. etape lørdag kunne colombianeren igen sidde med de bedste.

Faktisk kørte han væk fra Fabio Aru (Astana) i den røde førertrøje til sidst, og selvom han kun hentede syv sekunder på italieneren, var det et signal om, at Quintana igen er med, hvor det bliver sjovt.

- Jeg har haft nogle meget dårlige dage, men i hvert fald er det værste ovre nu, siger Quintana ifølge Cyclingnews.

- Jeg håber som minimum at være i stand til at gå efter podiet. Der er stadig mange etaper tilbage, hvor jeg kan vinde tid.

I klassementet er Quintana på niendepladsen, og han har stadig tre minutter op til Fabio Aru, mens han har 2.11 minutter op til Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) på den sidste podieplacering.

Søndag er endnu en mulighed for at hente tabt tid tilbage for Nairo Quintana, når etapen afsluttes på kategori 1-stigningen Alto de Sotres.

Den godt 13 kilometer lange stigning er stejl i bunden, og efter et lidt fladere midterstykke slutter den med stigningsprocenter på op over 13 procent op til målet.

/ritzau/