Quintana viser storform på stejl bjergside

Tilskuerne fik et flot cykelløb at se, da Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) torsdag vandt kongeetapen i cykelløbet Catalonien Rundt, og Nairo Quintana kørte sig i løbets førertrøje.

Efter de 172 kilometer fra Bagá til Port Ainé nåede Thomas De Gendt alene over stregen efter et angreb langt udefra, for selv om den 29-årige belgier led på det sidste bjerg, og favoritterne bag ham for alvor åbnede for gassen, nåede han akkurat i mål til en flot sejr.

På vejene med sne på skråningerne fik tilskuerne favoritterne at se i fuld udfoldelse, da Movistars Nairo Quintana og Tinkoffs Alberto Contador i gruppen bag De Gendt for alvor åbnede op og angreb hinanden på skift.

Til sidst fik Nairo Quintana et hul, der var lige netop stort nok til at tage førertrøjen for snuden af Alberto Contador. Spanieren måtte samtidig se sig hentet af både Richie Porte og Tejay van Garderen.

I den samlede stilling fører Nairo Quintana med otte sekunder ned til Contador, 17 sekunder ned til Porte, 24 sekunder til Dan Martin og 27 sekunder til Tejay van Garderen.

Løbet slutter søndag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip