Quintanas højrehånd glæder sig: Nu begynder det sjove

Med en tredjeplads på lørdagens 8. etape op ad Mur-de-Bretagne fik den spanske stjernerytter Alejandro Valverde for alvor gjort opmærksom på sig selv under dette års Tour de France.

Movistar-rytteren, der tidligere på året vandt både Liege-Bastogne-Liege og Fleche Wallonne, er i Touren reduceret til hjælper for kaptajn Nairo Quintana, og nu glæder den 35-årige spanier sig til, at terrænet passer bedre til det klatrestærke hold.

- Vi har haft mange hårde dage indtil nu i Tour de France, og nu glæder vi os bare til, at landskabet begynder at arte sig efter vores hoveder, siger Alejandro Valverde.

Han græmmer sig dog over, at det ikke blev til en sejr på lørdagens etape, hvor Alexis Vuillermoz (AG2R) var smartere i afslutningen.

- Jeg tøvede en smule, da jeg burde have gået efter ham med det samme, konstaterer Valverde.

Efter mandagens hviledag rammer Touren Pyrenæerne, og så skal Valverde forsøge at hjælpe sin kaptajn til at indhente de knap to minutter, han har tabt i den første uge.

Forinden er der holdtidskørsel søndag eftermiddag, hvor Movistar også bliver spået gode muligheder for en topplacering.

- Jeg ved ikke, om vi er favoritter, men vi håber alle, at vi kan lave en topplacering. Vi ser alle ni meget stærke ud i øjeblikket, og det skal vi profitere af.

Holdløbet strækker sig over 28 kilometer, og det er næppe nogen ulempe for Movistar-holdet, er der er et par solide stigninger undervejs på ruten.

/ritzau/

Dagens Gossip