R afviser flere akutløsninger

Det gør indtryk, understreger den radikale arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq (R), men han afviser, at der er brug for flere akutte løsninger.

»Tallene understreger situationens alvor. Det er bekymrende, men det er ikke noget, der får mig til at ryste på hånden. Løsningen på problemet er at få skabt flere arbejdspladser,« fastslår Nadeem Farooq over for Berlingske Nyhedsbureau.

Regeringen har tidligere forlænget dagpengeperioden med et halvt år og indført de såkaldte akutjob, der er øremærkede til ledige, som er i fare for at ryge ud af dagpengesystemet.

Fra støttepartiet Enhedslisten lyder der krav om, at regeringen nu forkorter genoptjeningsperioden til et halvt år, og samtidig skal beskæftigelse i jobrotation og løntilskud tælle med i optjeningen til dagpengeretten.

Men der er ikke flere af den slags tiltag på vej, lyder det fra den radikale ordfører.

»Det er slut med ekstraordinære løsninger og brandslukning. Nu handler det om at få udløst det potentiale, der findes i de danske virksomheder, der jo rent faktisk har gode tal på bundlinjen. Vi skal have dem til at tro på økonomien, så de investerer og ansætter flere medarbejdere. Det er den bedste hjælp til dem, der opbruger dagpengeretten,« siger Nadeem Farooq, der i den forbindelse mener, at Venstre spiller en nøglerolle.

»Vi er optagede af at få en vækstplan på plads, og der kunne vi ønske os, at Venstre droppede fedtspilleriet og tager ansvar for at lande en aftale. Erhvervslivet står og tripper for at komme i gang, men de kan ikke regne med skattelettelser, før der er en politisk aftale,« siger han.

Dagens Gossip