R beskylder LA for »ussel« og »ufin« kritik

I dagens udgave af Berlingske kalder gruppeformand Simon Emil Ammitzbøll (LA) det for »et bluff-nummer« at lade »en af de embedsmænd, som har dikteret offentlighedsloven« evaluere den.

Der sker med henvisning til, at Jørgen Steen Sørensen indtil 2004 repræsenterede Justitsministeriet i Offentlighedskommissionen og ifølge Berlingske arbejdede på at få dele af loven strammet.

Men den kritik er altså ikke rimelig, lyder det fra de Radikale.

»Jeg har fuld respekt for, at Liberal Alliance er imod offentlighedsloven, men jeg synes, det er ufint, at man begynder at inddrage personer, som er blevet sat til en opgave af Folketinget, i den her sag,« siger Jeppe Mikkelsen.

»Vi skal holde tungen lige i munden, og vi skal huske på, at vi har dygtige folk i ombudsinstitutionen, der selvfølgelig arbejder neutralt, og som arbejder uvildigt af Justitsministeriet. Jeg synes, det er ufint af Liberal Alliance, at de begynder at beskylde ombudsmanden for at have en dobbeltrolle,« siger Jeppe Mikkelsen, der mener, at kritikken er spekulativ.

»Arbejder man for Justitsministeriet, arbejder man selvfølgelig loyalt for det. Arbejder man for Folketingets Ombudsmand, så arbejder man for Folketingets Ombudsmand. Det er en juridisk vurdering, som vedkommende skal lave. Det er ingen fiksfakserier eller noget med politiske holdninger. Det er en juridisk vurdering,« siger han.

Til Berlingske siger Simon Emil Ammitzbøll:

»Det her er et bluff-nummer og et hold kæft-bolsje fra Morten Bødskovs (S) side. Han lader en af de embedsmænd, som har dikteret offentlighedsloven, evaluere den om tre år. Men det her er ikke Socialdemokraternes, SFs eller de Radikales lov. Det er Justitsministeriets departements lov. Og så er det en af deres egne, som får lov til at se om den virker efter hensigten. Skal vi gætte på, at svaret bliver ja?«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip