R-borgmester vil lægge København og Frederiksberg sammen

Skrevet af admin

15/10/2013

Mest læste i dag

Den radikale borgmester Anna Mee Allerslev har som led i den kommunale valgkamp argumenteret for, at der kun er historiske, men ingen logiske forklaringer på, at København og Frederiksberg er to adskilte kommuner.

Hendes ønske om at fusionere København og Frederiksberg til en ny superkommune, modtages dog ikke med åbne arme.

Og Anna Mee Allerslevs partifælle økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) siger, at hverken hun eller regeringen har ambitioner om at lægge kommuner sammen.

Men det betyder ikke, at Margrethe Vestager skyder ideen om at fusionere København og Frederiksberg ned.

- Som jeg kunne se, var det en prøveballon. Men hvis to kommuner gerne vil slå sig sammen, så er de velkommen til at komme og sige, at det vil de gerne. Men det er et spørgsmål, som jeg synes, kommunerne skal tage stilling til. Det synes jeg ikke, vi andre skal tage stilling til, siger Vestager.

Anna Mee Allerslev får opbakning fra de øvrige topkandidater for De Radikale i København.

Forslaget får derimod en hård medfart fra politiske venner og fjender i København og på Frederiksberg.

Karsten Lauritsen, der er kandidat for De Radikale i Frederiksberg Kommune, advarer om, at en sammenlægning vil skade det nære demokrati.

- For mig er nærhedsprincippet helt centralt. En sammenlægning med København vil ødelægge det nære demokrati, siger Karsten Lauritsen i en pressemeddelelse.

Katrine Lester, der er Socialdemokraternes borgmesterkandidat på Frederiksberg, kalder forslaget for valgkampens dårligste og fastslår, at "Frederiksberg overgiver sig aldrig".

Liberal Alliances medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Lars Berg Dueholm, tager sig også til hovedet over forslaget.

- Det her er et forsøg på at flytte fokus fra, at bystyret i København ikke har været i stand til løse sine problemer og driver en alt for dyr og ineffektiv kommune, siger Lars Berg Dueholm.

Også Venstres folketingsmedlem og rådmand i Frederiksberg Kommune Jan E. Jørgensen kritiserer forslaget.

- Anna Mee skal holde sine radikale fingre langt væk fra Frederiksberg! Hun kan beholde sin høje skat, sit tårnhøje bureaukrati og sine svimlende høje parkeringspriser for sig selv, skriver han på Facebook.

/ritzau/