R: Drop håndværkerfradrag og billigere biler

Skrevet af admin

10/03/2016

Dagens topnyheder

Når den lave oliepris er skyld i, at staten får fem milliarder kroner mindre i olieindtægter indtil 2020, så skal vi reformere skat og pension.

Samtidig skal regeringen begrænse gaveboden med det grønne håndværkerfradrag og lavere registreringsafgift på biler.

Det siger De Radikales finansordfører, Martin Lidegaard.

- Det er et problem, at vi har så mange færre penge. Det betyder, at vi ikke har råd til dét, der ikke er brug for.

- Så jeg vil kraftigt opfordre finansministeren til at overveje håndværkerfradraget og lempelse af registreringsafgiften, siger Martin Lidegaard.

Danmark mister en tredjedel af sit økonomiske råderum - fem milliarder kroner - indtil 2020 med en oliepris på 36 dollar. Det siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

- Og det betyder selvfølgelig, at de offentlige udgifter kommer under pres de kommende år, siger finansministeren.

I tider med smalhans foreslår De Radikale traditionelt reformer. Det er bedre end at forkæle blå bloks vælgere med gaver, mener Martin Lidegaard.

- Det understreger behovet for reformer. Det må vi tage fat på allerede i efteråret. Det er en brændende platform, som finansministeren må tage alvorligt. Vi bliver nødt til at kigge på pensions- og skattesystemet, siger De Radikales finansordfører.

Spørgsmål: - Men gavner det ikke vækst og beskæftigelse med en lav oliepris?

- Meget tyder på, at den lave oliepris ikke virkelig batter i forhold til at skabe vækst.

- I hvert fald ikke, når vi ser på EU og Danmark. Der er ingen laurbær, vi kan hvile på. Det er kun hårdt politisk arbejde, der kan få Danmark i gear igen, siger Martin Lidegaard.

Finansministeren må satse på mere uddannelse og forskning, integration og grøn omstilling, som skaber vækst. Ellers bliver vi fattigere, mener Martin Lidegaard.

/ritzau/