R foreslår uddannelseskontrakter til ikke-parate unge

»I stedet for bare at sætte et karakterkrav og give et stempel i hovedet på dem, der er dumpet, så vil vi indføre en tre måneder lang uddannelseskontrakt til de personer, der ikke opfylder adgangskravene. Det vil foregå ved, at de bliver kaldt til en samtale, hvor uddannelsen har mulighed for at udforme en kontrakt, hvor eleven forpligter sig til at dygtiggøre sig,« siger børne- og undervisningsordfører Lotte Rod (R).

»Det vil motivere de personer, som enten mangler de sociale kompetencer, motivationen eller karaktererne til at komme på erhvervsuddannelsen,« tilføjer hun.

Ifølge De Radikale vil man udelukke mange unge, der reelt ville kunne blive uddannelsesparate, hvis en kommende reform udelukkende lægger op til, at der skal være adgangskrav.

»Så sorterer man jo en hel masse mennesker fra, der godt nok ikke har opnået de rette karakterer, men som faktisk godt kunne gennemføre en erhvervsuddannelse. Det undgår man med en uddannelseskontrakt,« siger Lotte Rod, som vurderer, at flere elever efter de tre måneders »prøvetid« vil have en naturlig lyst til at blive på uddannelsen, fordi de har dygtiggjort sig og dermed øget deres motivation til at fortsætte.

Som et led i De Radikales forslag skal uddannelsesstedet samtidig forpligte sig til flere ting, herunder at stille relevante kurser og en mentor til rådighed samt tilbyde personlig rådgivning og sparring til eleven.

Dagens Gossip