R nærer ingen illusioner om banker

En bank er en forretning, der selv må styre, hvordan de sætter priser og indretter deres forretninger, mener erhvervsordfører Andreas Steenberg (R), der påpeger danskerne også selv må tage ansvar for at få en god pris i banken.

»Jeg nærer ingen illusioner om, at private virksomheder stiller noget gratis til rådighed. Danskerne bruger meget mere tid på at spare et par kroner på en liter mælk end på at tjekke deres bank,« siger han og opfordrer danskerne til at udfordre deres bank ved at skifte deres nuværende ud, hvis prisen ikke behager.

»Det vil skabe konkurrence og give billigere priser,« uddyber han.

EU kommer om et par måneder med et direktiv, der angiver, hvad en »fair og rimelig pris« for en bankkonto er.

Ifølge Andreas Steenberg kan der være tilfælde, hvor politikerne har et ansvar.

»Som samfund har vi en interesse i, at det ikke bliver for dyrt at have en konto. Vi skal sikre, at alle har ret til en konto,« siger han.

Banksektoren har over for erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) sagt, at den har et ansvar for at sikre alle borgere adgang til en indlånskonto »på fair og rimelige vilkår«. Ministeren har så nedsat en arbejdsgruppe, der skal definere, hvad der forstås ved fair og rimelige vilkår for en bankkonto.

Ifølge Berlingske Business er det kun ti banker, der har gebyrfrie konti for kunder, der ikke har andre bankforretninger eller værdipapirer i pengeinstituttet.

Dagens Gossip