R-ordfører: De Konservative er en joke

»Det er en joke at opleve de Konservative. Vi er så tæt på at lande en fantastisk folkeskolereform, hvor vi skaber en mere varieret dag for eleverne, og så vælger de Konservative at komme med nogle helt nye krav,« siger Lotte Rod.

De Konservative vil ikke være med til, at obligatorisk lektiecafé i skoletiden sætter timetallet op i folkeskolen. Partiets stædighed fik mandag eftermiddag børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til at udskyde forhandlingerne til torsdag

»De konservative har meldt alle mulige ting ud, og det er meget svært at blive klog på, hvad de egentlig mener. Det, der bekymrer mig, er, at de Konservative går mere op i at komme i pressen og køre et politisk spil,« lyder beskyldningerne fra R-ordføreren.

Den konservative leder, Lars Barfoed (K), står fast på, at lektiecafé i skoletiden skal være frivilligt, ikke obligatorisk. Eleverne skal have lov til selv at bestemme, om de vil læse lektier sammen med kammeraterne i skolen eller med forældrene derhjemme, mener han.

»Det er en formynderisk måde at lave statslige diktater over for børn og deres familier, og det vil jeg bare ikke være med på. Jeg fatter ikke, at man i den grad fra statens side, fra regeringens side og åbenbart også fra andre sider mener, at vi skal diktere, hvordan familierne tilbringer deres fritid,« siger Lars Barfoed, der gennem hele forhandlingsforløbet har stået stejlt på, at den danske folkeskole ikke skal være en »heldagsskole« med mere end 35 timers undervisning for de ældste elever om ugen.

Forhandlingerne om folkeskolen fortsætter torsdag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip