R venter sundhedsudfordring med e-cigaretter

»Jeg tror, at vi fremadrettet vil få en udfordring med e-cigaretter, fordi der ikke er ret mange, der kender indholdet af dem - heller ikke hjælpestofferne,« siger hun.

Selve e-cigaretten er fuldt lovlig at sælge og bruge i Danmark. Men væske, der indeholder nikotin, karakteriseres som et lægemiddel og kræver særlig godkendelse. Endnu er der ingen godkendte nikotinvæsker på det danske marked, og ingen danske forhandlere har tilladelse til at sælge væsken.

Selv om Camilla Hersom udtrykker skepsis over for e-cigaretten, kan hun foreløbigt ikke se problemer i, at forhandlere ansøger om en godkendelse til at bruge nikotinvæsken.

»Som den danske lovgivning er skruet sammen i dag, er der den mulighed, at producenter kan søge om en godkendelse. Det er der mig bekendt ingen, der har gjort, og det må være første skridt for producenten i givet fald,« siger Camilla Hersom.

Dansk Folkeparti vil gerne have nikotinvæsken gjort lovlig at forhandle, så den ikke kræver en godkendelse. Samme model anvendes i Sverige og Storbritannien.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip