R vil gøre Danmark mere attraktiv for kloge hoveder

Det mener de radikales arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq (R).

Han erklærer sig klar til at diskutere greencard-ordningen, efter Jyllands-Posten lørdag skriver, at kun 2.500 af de godt 5.600 højtuddannede udlændinge, der i 2010 til 2012 fik et greencard, har et arbejde i Danmark i dag.

»Jeg ville da ønske, at det tal var højere, og det er også derfor, jeg er klar til at diskutere greencard-ordningen. Ikke for at begrænse adgangen til Danmark, men for at få mere ud af den arbejdskraft, der kommer til Danmark,« siger han.

Nadeem Farooq understreger dog, at de godt 5.600 personer også tæller dem, som har fået tildelt et greencard, men som vælger ikke at benytte det og altså slet ikke rejser ind i Danmark.

Det ændrer dog ikke på, at Danmark står over for nogle udfordringer på området.

»Vi skal diskutere hele det område, der hedder international rekruttering for at styrke Danmark som et land, der kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft, og i den forbindelse er vi også parate til at diskutere greencard-ordningen for at gøre den bedre,« siger han.

Også Socialdemokraterne og SF erklærer sig i Jyllands-Posten klar til at se på ordningen.

LO foreslår at indehavere af et greencard som udgangspunkt kun må tage arbejde på bachelorniveau, og det forslag peger i den rigtige retning, mener Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl (Ø).

»Der må ske det, at de får en tilladelse til at lave arbejde på det niveau, de er uddannet til. Hvordan vi justerer det rent teknisk, tør jeg ikke sige. Der må jeg prøve at snakke med nogen af dem, der har forstand på at administrere ordningen,« siger Christian Juhl til Berlingske Nyhedsbureau.

Nadeem Farooq vil ikke på stående fod pege på, hvad der kan forbedre greencard-ordningen.

»Nu har vi fået nogle tal, der siger noget overordnet. Vi mangler analysen af dem,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip