Råb og skrig i Landsretten efter dom til pædagog

De pårørende til en mandlig pædagog og forældrene til nogle af de 15 børn, han er dømt for at krænke, var nødt til at blive adskilt af vagter, da retten læste mandens dom på et års fængsel op.

Østre Landsrets retssal tre var fyldt til bristepunktet med tilhørere og undertrykt hulken før domsafsigelsen. Efter retsformandens sidste ord eksploderede lokalet i gråd og frustration.

- Der er begået 16 procedurefejl. Der er ingen retssikkerhed overhovedet i dette land, råbte en pårørende til pædagogen med hentydning til, at den 61-årige tidligere pædagog var tiltalt for at blufærdighedskrænke 16 børn i Børnehaven i Holbæk.

Og det udløste en lavine af råb og skrig. Bandeordene fløj efterfølgende frem og tilbage mellem bænkene.

- Hvad så med vores børn? Det er gået ud over vores børn, skar en hjerteskærende stemme gennem lokalet. Stemmen kom fra en grådkvalt mor med mascara løbende ned ad kinderne.

- Nu har jeg ikke sagt noget i de tre år, sagen har varet. Men hvordan skulle min mand kunne finde på at gøre sådan noget? Hvordan skal han kunne vise sin tissemand på legepladsen, uden alle opdagede det, sagde pædagogens kone, inden hun og resten af de pårørende blev eskorteret udenfor.

Tilbage i retslokalet stod børnenes forældre med armene om hinanden og sammenkrøllede papirlommetørklæder spredt over gulvet.

Forældrene blev gelejdet ud af rettens bagindgang, og så derfor ikke den 61-årige kramme sin kone og de cirka 20 pårørende farvel på gårdspladsens brosten.

Her udtrykte familiemedlemmerne også utilfredshed med især videoafhøringerne af børnene, der var i alderen fire til syv år.

Ifølge forsvareren, Henrik Juel Halberg, havde nogle af afhøringerne varet mere end tre kvarter, og betjentene havde stillet ledende spørgsmål.

Han mener derfor, at børnene har fantaseret om ting, som har passet til det, som de voksne ville høre. Halberg har tidligere sagt, at afhøringerne "var under al kritik".

Den 61-årige pædagog er yderligere frakendt retten til at arbejde med børn og skal betale erstatning til børnene på over 100.000 kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip