Råber om Islamisk Stat i fængslet: Får terror-tiltale

Skrevet af admin

20/05/2015

Dagens topnyheder

Ud gennem vinduet fra sin celle råbte en 21-årig mand en eftermiddag i januar om Islamisk Stat. Den højrøstede tilkendegivelse har ført til, at han nu er tiltalt for at true med terror.

"Isis - Islamisk Stat, bare se Paris, Kurt Westergaard, det er dig næste gang!"

Omtrent sådan lød det, da den 21-årige ifølge anklageskriftet henvendte sig til cirka 30 indsatte, som var på gårdtur i Helsingør Arrest.

I forvejen var han varetægtsfængslet og sigtet for at have opfordret til religiøst ekstremistiske handlinger.

Med sit råb har den unge mand truet med at dræbe Kurt Westergaard, der har tegnet en af Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, lyder politiets anklage.

Råbet er derfor en overtrædelse af straffelovens bestemmelse om terror, som er beskrevet i paragraf 114.

Derudover er råbet ifølge anklageskriftet et udtryk for, at den 21-årige billiger terrorangrebet mod avisen Charlie Hebdo i Paris 7. januar i år.

- Han nægter sig skyldig, siger den unges forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, til Ritzau.

Manden tiltales også for offentligt at have opfordret til forbrydelse, fordi han i september sidste år lagde et link til en kontroversiel video op på Facebook.

Videoen viser en tale med en talsmand fra Islamisk Stat, som opfordrer til at angribe og dræbe borgere fra lande, der deltager i koalitionen mod Islamisk Stat.

Som kommentar til linket skrev den 21-årige:

"En besked til alle muslimer i Vesten især Danmark."

Det var på grund af disse Facebook-opslag, at den tiltalte sad varetægtsfængslet, da han i januar råbte op om Islamisk Stat og Kurt Westergaard.

I 2013 rejste manden, som er fra Allerød, til Syrien. Under rejsen havnede han i et fængsel i Libanon, og efter hjemkomsten har Politiets Efterretningstjeneste holdt ham under opsyn.

Anklagemyndigheden mener, at manden skal straffes med fængsel.

/ritzau/