Råd advarer om social skævhed i ny SU-reform

Uddannelsesministeriets rådgivende organ, SU-rådet, frygter, at den kommende SU-reform vil ramme socialt skævt. Det fremgår af rådets kommentar til regeringens udspil.

- Rådet er stadig bekymret for, at reformen vil risikere at få en social slagside, lyder det i kommentaren.

SU-rådet hæfter sig imidlertid ved, at det i udspillet ser ud til, at der bliver taget hånd om studerende, der kommer fra ressourcesvage familier. I oplægget står der nemlig, at unge med mindre velstillede forældre desuden kan få et SU-tillæg på op til cirka 1600 kroner om måneden.

- Rådet har dog noteret sig, at man i relation til den forældreafhængige ydelse til hjemmeboende vil fastholde et socialt kriterium, så unge fra socialt vanskeligere miljøer fortsat vil kunne få ydelsen.

I udspillet til SU-reformen lægger regeringen op til, at SU-pengene udregnes efter begge forældres indkomst uanset, om den studerende bor hos den ene eller begge forældre, og det finder SU-rådet problematisk i forhold til ressourcesvage studerende.

SU-rådet har til opgave at rådgive uddannelsesministeren og Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte i spørgsmål om uddannelsesstøtte.

Uddannelsesministeren beskikker rådets medlemmer, og rådet består af syv seniormedlemmer heriblandt formanden samt seks juniormedlemmer.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip