Råd skal vurdere rimeligheden i Skats metoder

De ansatte i Skat har fået tydelig besked om, at dårlig opførsel i embedet ikke bliver tolereret. Samtidig skal landets øverste skattemyndighed, Skatterådet, vurdere ret og rimelighed i de store, principielle skattesager og rådgive Skat i fortolkningen af uklare lovregler.

Det skal give borgere og virksomheder den størst mulige retssikkerhed i skattesystemet, fastslår Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen.

»Det er altafgørende for tilliden til vores arbejde, at skatteborgerne oplever, at de får en anstændig og professionel behandling. Uanset hvor uenige vi er i den kritik, der rettes mod Skat, så må vi bare forholde os til den og gøre vores arbejde endnu bedre. Et skridt på vejen er at lade Skatterådet vurdere de skæve og principielle problemstillinger, så vi på den måde får en ekstra uvildig vurdering af vores arbejde«, siger han til avisen.

Skatterådets formand, Hanne Søgaard Hansen, står bag forslaget om at bruge Skatterådet som en ekstra garant for retssikkerheden på skatteområdet.

Rådet behandler i dag kun sager om såkaldte bindende svar, hvor især virksomheder kan få vurderet kringlede skatteforhold, eksempelvis om udenlandsk arbejdskraft eller personalegoder.

»Men det er allerede skrevet ind i reglerne, at Skat kan forelægge store og principielle sager for Skatterådet; man har bare ikke brugt den mulighed i årevis« siger Hanne Søgaard Hansen, der understreger, at Skatterådet både tæller eksperter, politikere og interesseorganisationer.

»Det er et bredt sammensat råd, der kan se med friske og uafhængige øjne på sagsbehandlingen, og det er en styrke, frem for at sager med stor, principiel betydning bliver afgjort af en enkelt eller få sagsbehandlere i Skat«, siger hun til Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip