Racertalent indleder lørdag sin jagt på formel 1-billet

- Hvis Marco klarer sig godt i Renault World Series i år, giver vi ham chancen i vores Young Driver-test, afslører Lotus-Renault teamchef Eric Boullier overfor BT.

Marco Sørensen indleder jagten på formel 1-chancen i weekenden, når første afdeling af Renault World Series afvikles på Monza-banen udenfor Milano.

Klassen rangerer sammen med GP2 lige under formel 1 og har tidligere uddannet topkørere som Sebastian Vettel og Robert Kubica.

Marco Sørensen debuterede i serien sidste år, da han trods en række tekniske problemer sluttede på en fornem sjetteplads; lige foran Danmarks anden formel 1-lærling, 20-årige Kevin Magnussen.

- Jeg håber på lidt mere held i år, så jeg kan blande mig i kampen om mesterskabet, siger Marco Sørensen.

Han stiller op for Lotus’ team i Renault World Series og har derfor allerede tætte links til formel 1-afdelingen i Enstone udenfor Oxford.

- Jeg har fået optimeret mine fysiske træningsforhold, og jeg har gennemgået en længerevarende køretræning i deres simulator, siger Marco.

- Jeg kan ikke sætte præcise mål for Marco, siger Boullier.

- Om han klarer sig ’godt afhænger af en konkret vurdering, men der er lagt op til, at han i så fald får en dag i formel 1-bilen ved Young Driver-testen.

Young Driver-testen afvikles traditionelt sidst på året og som regel i Abu Dhabi. I år er formel 1-programmet sidst på sæsonen så komprimeret, at man overvejer at afvikle Young Driver-testen allerede i juli.

- Abu Dhabi i november er en mulighed, men vi taler også om at afholde testen på Silverstone i England allerede i juli, siger Boullier.

- Den løsning er jeg dog personlig imod: Den vil komme midt på sæsonen for de unge kørere, der med formel 1 i baghovedet kan miste fokus på det mesterskab, de deltager i til daglig.

Kevin Magnussen, der debuterede i formel 1 for McLaren ved sidste års Young Driver-test i Abu Dhabi, er i løbet af vinteren skiftet fra det engelske Carlin-team til franske DAMS.

Også Kevin Magnussen, der kommer til start for McLaren ved årets formel 1 Young Driver-test, er blandt titelfavoritterne i Renault World Series.

På sidste test på Monza fredag i regnvejr nåede Kevin Magnusson syvende-hurtigste tid, mens Marco Sørensen sluttede langt nede i feltet. Hurtigst var Red Bulls Antonio Felix Da Costa.

Dagens Gossip