Racismeramt skuespiller: De tog fotos af mig

Hun er født i Mexico og opvokset i Kenya, og derfor føler Lupita Nyong'o, at hun aldrig nogensinde har hørt hjemme nogen steder.

Den 32-årige stjernekomet har med egne ord været udsat for racisme og føler sig isoleret over ikke at kunne spejle sig - eller i det mindste blive accepteret - af andre, og derfor langer hun hårdt ud efter Hollywood, som ifølge skuespillerinden har defineret hudfarve.

- Hvis man tænder for fjernsynet, og ens race ikke er repræsenteret, bliver man fremmed for sig selv. Jeg har ikke kunnet identificere mig med noget, jeg så på tv, film eller i magasiner, raser skuespillerinden i januarudgaven af modemagasinet Elle.

- Folk stoppede op og tog billeder af mig og min familie, bare fordi vi er sorte. Det ødelagde mig og var ekstra hårdt, mens jeg var teenager, hvor man i forvejen er usikker, siger skuespillerinden.

- Det vestlige skønhedsideal påvirker resten af verden. Vi lever i et samfund, der ikke værdsætter mørk hud, lyder skuespillerindens kritik.

Nyong'o havde altid drømt om at blive skuespiller, men fik at vide hun var for mørk. Derfor læste hun i stedet film- og teatervidenskab og toppede uddannelsen med en kandidatgrad i drama fra det prestigefyldte universitet Yale.

- Derefter blev jeg stædig. Når jeg først sætter mig noget for, finder jeg en måde at nå frem til målet, siger skuespillerinden, der startede som produktionsassistent, ind til branchen fik øjnene op for hendes talent.

Lupita Nyongo'o imponerede hele Hollywood med sin filmdebut i racedramaet "12 Years a Slave", som indkasserede den unge komet en Oscar-statuette for bedste kvindelige birolle i 2014.

Den fremadstormende skuespillerinde kan ses i de danske biografer fra 16. december, når den syvende Star Wars-film, "The Force Awakens", får premiere.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip