Racismesag lukker dele af CSKA Moskvas stadion

En intern undersøgelse i det europæiske fodboldforbund (Uefa) har konkluderet, at der var problemer med racistiske tilråb i Champions League-kampen mellem CSKA Moskva og Manchester City i Rusland i sidste uge.

Derfor har Uefa besluttet, at dele af russernes hjemmebane - Arena Khimki - skal lukkes til klubbens næste hjemmekamp i Champions League. Det drejer sig om sektion D på stadion.

- Kampen mod racisme har en høj prioritet for Uefa. Vi har en nultolerance over for racisme på banen og på tilskuerpladserne, lyder det i en pressemeddelelse fra Uefa.

I løbet af opgøret mellem CSKA Moskva og City følte englændernes mørkhudede spiller Yaya Toure sig udsat for racisme fra de russiske fans. Det sagde midtbanespilleren til den rumænske dommer Ovidiu Hetegan.

Men dommeren fulgte åbenbart ikke protokollen i den slags sager, hvilket fik Uefa-præsident Michel Platini til at igangsætte en undersøgelse.

Protokollen foreskriver, at dommeren i sådanne sager skal stoppe kampen og bede om en meddelelse på højttaleranlægget, hvor tilskuerne bliver bedt om at stoppe de racistiske ytringer.

Hvis racismen fortsætter, kan dommeren stoppe kampen for en kortere periode, og hvis dette heller ikke virker, så kan dommeren vælge at aflyse opgøret.

Mens Uefa har konkluderet, at der var racisme på lægterne under kampen, så har CSKA Moskva selv udtalt, at der ikke er nogen racismesag.

CSKA Moskvas næste hjemmekamp i Champions League er 27. november mod Bayern München.

/ritzau/

Dagens Gossip