Radikal går i protest over offentlighedslov

Ærgerligt.

Sådan siger De Radikales gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen, til nyheden om, at partiet nu har mistet sin kredsformand på Fyn, Mai-Britt Schultz, og sin næstformand i Svendborg som følge af regeringens stærkt udskældte forslag til en ny offentlighedslov.

- Jeg er rigtig ærgerlig over, at gode folk melder sig ud. Det er klart, at det er rigtig ærgerligt, siger hun.

- Vi har haft en lang og også ret åben debat i partiet om offentlighedsloven, og jeg beklager hendes (Mai-Britt Schultz, red.) valg, men vi står selvfølgelig bag regeringens politik, siger Sofie Carsten Nielsen.

Hver dag føjes nye navne til listen over folk i regeringspartiernes baglande, der åbent er imod forslaget om en ny offentlighedslov.

Flere Radikale hovedbestyrelsesmedlemmer har undsagt offentlighedsloven. Også fra SF's landsledelse og bagland i øvrigt er der åben kritik, ligesom Socialdemokraternes - og alle andre politiske ungdomsorganisationer - er modstandere.

Lovforslaget vil blandt andet medføre, at dokumenter mellem ministerier samt ministerier og styrelser holdes væk fra offentlighedens åsyn.

Spørgsmål: Sofie Carsten Nielsen, hvor meget mere kan I holde til?

- Vi har haft en rigtig god og åben debat, men lovforslaget er fremlagt, og vi står selvfølgelig bag regeringens politik.

Spørgsmål: Er det radikalt hjerteblod, det her?

- Vi har haft en rigtig god og åben debat, og nu er lovforslaget fremlagt, og derfor står vi selvfølgelig bag, siger Sofie Carsten Nielsen.

Spørgsmål: Er De Radikale ikke klar til at ændre et komma i lovforslaget?

- Lovforslaget er fremlagt, og det står vi ved, siger hun.

Regeringen har opbakning til lovforslaget fra Venstre og De Konservative.

/ritzau/

 

Dagens Gossip