Radikal partitop deler ikke utilfredshed med nytårstale

Skrevet af admin

02/01/2014

Dagens topnyheder

Det er ikke et udtryk for De Radikales samlede holdning, når enkelte medlemmer torsdag langer ud efter statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) nytårstale.

Det slår formanden for den radikale folketingsgruppe, Sofie Carsten Nielsen, fast, efter at Charlotte Fischer, der er De Radikales gruppeformand i Region Hovedstaden, har kritiseret talen for "fuldstændigt at mangle udsyn".

- Jeg udtaler mig på vegne af folketingsgruppen, og det er ikke min opfattelse, at vi føler os repræsenteret af de udtalelser. Men vi har heldigvis ytringsfrihed, og alle har selvfølgelig ret til at sige, hvad de vil, siger Sofie Carsten Nielsen (R) til Ritzau.

Charlotte Fischer udtaler blandt andet, at hun er "rystet" over, at talen ikke nævner det kommende EU-parlamentsvalg med ét ord. Det har De Radikales spidskandidat til EU-parlamentsvalget, Morten Helveg Petersen, også kaldt for uforståeligt.

- Man kan udtrykke sig, som man vil. Jeg har ikke rigtig nogen kommentarer til det. Jeg er fint tilfreds med talen, og jeg synes, at den peger i den retning, som regeringen gerne vil hen, siger Sofie Carsten Nielsen.

- Man kunne selvfølgelig godt ønske sig andre ting i den. Men det er jo en prioritering, og at statsministeren ikke er radikal og derfor ikke tager hele det radikale partiprogram med kan ikke komme som nogen overraskelse.

Hun afviser kategorisk, at der kan blive tale om en reprimande fra partitoppen til de højtråbende medlemmer.

- Nej, den slags bruger vi ikke hos os.

/ritzau/