Radikal udenrigsordfører kræver militært indgreb i Syrien

Skrevet af admin

22/01/2014

Mest læste i dag

Der skal interveneres militært i Syrien, hvis regeringen og oppositionen ikke skaber en overgangsregering inden for et halvt år.

Det skriver De Radikales udenrigsordfører, tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach, på Facebook, før fredsforhandlingerne om Syrien, Geneve II, åbner i den schweiziske by Montreux onsdag.

"Et enigt og samlet Sikkerhedsråd burde sende et klart signal til parterne om, at de har højst seks måneder til at stoppe konflikten og danne en overgangsregering - ellers vil det internationale samfund indlede en militær intervention. Uden maksimalt pres vil det ikke lykkes. Vi kan ikke acceptere flere lidelser", skriver Christian Friis Bach.

Christian Friis Bach tror, at det er muligt at få Rusland og Kina i FN's Sikkerhedsråd til at gå med til et militært indgreb.

- Dét tror jeg, vi kan få Sikkerhedsrådet til, hvis der ikke meget hurtigt viser sig vilje i lokalet. Vi har fået startet et internationalt samarbejde med Syrien om at fjerne kemiske våben. Russiske, kinesiske, britiske, danske og norske skibe, uddyber Christian Friis Bach.

Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, kalder på Facebook Friis Bachs udsagn "opsigtvækkende". Pind klandrede tirsdag den danske regering for at have et medansvar for situationen i Syrien.

"Den danske regering har to forudsætninger for sin i egne ord store indsats: Ingen militære skridt (våbenleverancer, humanitære korridorer eller flyveforbud etc.) og Assad skal væk.

"Jeg vil tro, regeringen kommer til at opgive også en af disse to præmisser inden længe. Odds på, at det bliver kravet om Assads afgang, man opgiver, er størst. Ingen skam er stor nok i disse år, måneder og dage. Imens dør og torteres mænd, kvinder og børn," skriver Søren Pind.

Den danske regering har afvist en militær intervention i Syrien, efter at USA's præsident, Barack Obama, opgav et militært indgreb mod kemiske våben. Danmark deltager ved fredsmødet i Montreux i Schweiz.

/ritzau/