Radikale afviser rødt fejlskøn af økonomi

SR-regeringen fortegnede ikke dansk økonomi for at vinde folketingsvalget.

Det siger De Radikales finansordfører, Martin Lidegaard, før finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlægger sit kasseeftersyn, hvor økonomien vokser mindre end SR-regeringens skøn. SR-regeringen har ifølge Hjort "photoshoppet" dansk økonomi.

- Beskyldningerne for photoshopping finder jeg helt ude i skoven. Beregningerne følger faste skabeloner og varierer fra kvartal til kvartal. Så der er altid forskel på dem. Men når det er sagt, så er det kedelige nyheder, siger Martin Lidegaard.

Der er brug for en økonomisk tiårsplan, der sænker skatten på arbejde og hæver boligskatten. Desuden skal danskerne gå et år senere på folkepension, fordi de lever længere. Det foreslog De Radikale i valgkampen, påpeger Martin Lidegaard.

- Problemerne viser behovet for økonomiske reformer. Problemerne gælder ikke kun 2016. De går videre. I virkeligheden burde man fremlægge en tiårsplan for dansk økonomi. Så man ikke får for store underskud med EU's krav, siger Martin Lidegaard.

Budgetunderskuddet mere end fordobles til 2,7 procent af bruttonationalproduktet (BNP) mod SR-regeringens seneste skøn på 1,3 procent. Samtidig skønnes væksten i år at blive blot 1,5 procent, mens SR-regeringen skønnede en vækst på 1,7 procent.

I 2016 beskæres væksten ifølge Reuters til 1,9 procent fra 2,0 procent, og budgetunderskuddet stiger til 2,8 procent fra før 2,5 procent.

Martin Lidegaard mener, at underskuddet kan være steget, fordi pensionsskatten har svigtet, eller oliereserverne er sat ned.

- Men det er afgørende at sige, at det beregnes efter objektive kriterier i Økonomisk Redegørelse. Tallene viser behovet for økonomiske reformer, siger Martin Lidegaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip