Radikale: Akutjob er en hæderlig succes

Mens fagbevægelsen har travlt med at kalde akutjob-ordningen for en "katastrofe" og en "fiasko", ser regeringspartiet Det Radikale Venstre helt anderledes på de foreløbige resultater.

En undersøgelse foretaget af analysefirmaet Kaas & Mulvad for Ugebrevet A4 viser, at blot hver syvende af ud af 23.463 akutjob opslået på Jobnet.dk er gået til en udfaldstruet dagpengemodtager.

Det er acceptabelt, mener den radikale arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq.

- Vi har hele tiden vidst, at det er en stor udfordring at få de langtidsledige i job. Meningen for os har hele tiden været at få gjort så mange job som muligt synlige for de langtidsledige. Og jeg synes, det har været en hæderlig succes, siger han til Newspaq.

Omvendt er regeringens støtteparti Enhedslisten enige med 3F-formand Poul Erik Skov Christensens dom over akutjobordningen. Den er katastrofal, mener arbejdsmarkedsordfører Christian Juul.

- Vi havde frygtet, at det kunne gå så galt og advarede også regeringen om, at det her ikke var en hel og dækkende løsning. Så jeg er enig i, at det er en katastrofe.

Regeringen har med sin vækstplan, der er til politisk forhandling, bebudet en sænkning af selskabsskatten fra 25 til 22 procent og en række afgiftsomlægninger.

Men så må arbejdsgiverne også kvittere for tiltagene, der skal øge konkurrenceevnen ved at investere flere penge og oprette flere arbejdspladser, lyder det fra Nadeem Farooq.

- Det bedste, vi kan gøre er at skabe flere arbejdspladser. Og der vil jeg gerne rette en kraftig appel til arbejdsgiverne om at sige, at nu vi få leveret skattelettelser, så må vi også ansatte nogle flere.

Dagens Gossip