Radikale betragter GGGI-sag som afsluttet

Sagen om de ekstravagante rejseregler i klimaorganisationen GGGI førte i november til, at De Radikales Christian Friis Bach trak sig som udviklingsminister.

Efter udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) tirsdag præsenterede en redegørelse, der retter alvorlig kritik mod tre embedsmænd for ikke at assisterer Christian Friis Bach godt nok i sagen, ønsker De Radikale at sætte punktum.

- Fra radikal side betragter vi sagen som afsluttet. Vi er tilfredse med, at Udenrigsministeriets redegørelse konkluderer, at der er blevet begået fejl. Og at Udenrigsministeriet nu vil lære af de fejl, så det ikke sker igen.

Sådan lyder det fra De Radikales klimaordfører, Andreas Steenberg, der taler på vegne af partiet i sagen.

Christian Friis Bach, tidligere udviklingsminister, ønsker ikke at kommentere Udenrigsministeriets redegørelse i GGGI-sagen, men oplyser, at han har fuld tillid til udenrigsministerens og ministeriets håndtering af sagen.

På spørgsmålet om, hvorvidt embedsmændene er ansvarlige for den radikale ministers afgang, siger Andreas Steenberg:

- Uanset hvem der er skyldige, så er det i sidste ende en ministers ansvar, hvad der foregår i et ministerium. Det har Christian Friis Bach taget konsekvensen af, og nu vil vi gerne se fremad.

- Det vigtige her er, at redegørelsen fastslår, at der er blevet begået fejl, og at man vil rettet op, så fejlene ikke kan gentage sig, siger Andreas Steenberg.

Spørgsmål: Redegørelsen placerer en stor del af ansvaret hos embedsmændene. Traf Christian Friis Bach den rigtige beslutning, da han gik af?

- Jeg var rigtig ked af, at Christian stoppede som minister, for han var en god udviklingsminister.

- Han traf den beslutning, fordi uanset hvem der gør hvad, så er det i sidste ende ministerens ansvar, og det har han truffet konsekvensen af, siger Andreas Steenberg.

/ritzau/

Dagens Gossip