Radikale byrødder vil fryse lærerkonflikten i et år

Sådan lyder overskriften i et åbent brev fra kandidater til og medlemmer af Borgerrepræsentationen for Radikale Venstre i København til partifællerne på Christiansborg. I brevet opfordrer de radikale byrødder til konkret og hurtig handling, så parterne kan få tid til at drøfte lærernes arbejdsvilkår og folkeskolens fremtid ordentligt.

»Vi foreslår, at et eventuelt regeringsindgreb sætter konflikten på standby et år, så der er god tid til at imødekomme behovet for, at lærerne læser flere timer m.m., gennem samarbejde og ikke gennem konflikt, som har så mange kedelige bivirkninger. Vi foreslår, at skolereformen sættes til grundig høring og debat i hele Danmark - en gang til,« står der i brevet fra de Radikale byrådsmedlemmer i hovedstaden.

Afsenderne er blandt andet bekymrede over, at de Radikale svigter deres valgløfter. Partiet gik til valg på at stole på og lytte til lærerne, og et lyttemøde på Københavns Rådhus for nylig understregede, at »konflikten dag-for-dag fjerner troen på, at vi står for det, vi gik til valg på«, som det hedder i brevet.

»Lærerne har ikke været på arbejde siden marts måned og er frustrerede, vrede, ydmygede og trætte. De vil på arbejde, og vi ser, at konfliktens længde og ødelæggende omfang totalt skygger for en bred folkelig debat og opbakning til regeringens udspil til en folkeskolereform – som ellers har mange gode aspekter. Men vi ved alle, at et løft af folkeskolen kun kan gennemføres i en samarbejdets ånd – den ånd er ikke til stede lige nu,« står der i det åbne brev.

Blandt medunderskriverne er Mette Annelie Rasmussen (R), der er medlem af hovedbestyrelsen i den radikale vælgerforening i København.

»Vi foreslår at udskyde skolereformen i et år, så der er tid til at tage rundt i landet for at høre, hvad lærerne, eleverne og forældrene siger. På den måde kan vi skabe en god skole og en god skolereform. Forhandlingsklimaet og ikke mindst retorikken er blevet så hård, at der nu er brug for et pusterum,« siger Mette Annelie Rasmussen til Berlingske Nyhedsbureau.

Lærere og elever er nu på fjerde uge væk fra klasselokalerne på grund af den lockout, som Kommunernes Landsforening har iværksat.

Dagens Gossip