Radikale erkender: Kriminelle har fået for let spil

»Det har ikke været intentionen bag den her ændring, at vi skulle gøre det nemmere for indbrudstyve. Intentionen bag er ganske enkelt, at det skal være nemmere for boligkøbere at undersøge den ejendom, de overvejer at smide penge efter,« siger retsordfører Jeppe Mikkelsen (R).

Han understreger, at det er første gang, han hører om problemet, og han erklærer sig parat til at ændre reglerne.

»Hvis der er den her negative konsekvens, så er vi åbne over for at ændre det. Vi har haft lovforslaget i almindelig høring, der er ikke nogen, der har bemærket noget. Men selv om lovforslaget er vedtaget nu, er vi åbne over for at gå videre med sagen. Vi har tidligere set, at indbrudstyve undersøger de boliger, de overvejer at slå til i via nettet for at forberede sig,« fastslår Jeppe Mikkelsen.

Siden 1. juli har man ved hjælp af den digitale tinglysning haft mulighed for at læse tinglysningsbogen på internettet, og på den måde kan alle, herunder kriminelle, gratis finde frem til oplysninger om for eksempel belåningen og ejere af ejendomme.

Det er ikke nyt, at boligejerens alder fremgår af tinglysningsdokumenterne, men tidligere kostede det et gebyr at få adgang til oplysningerne.

Jeppe Mikkelsen mener, at aldersoplysningerne helt kan udgå af dokumenterne.

»Det har altid været en del af tingbogsoplysningerne, spørgsmålet er, om det overhovedet er relevant. Jeg er åben for at se på, om vi skal slette aldersoplysningerne,« siger han.

Ældre Sagen har kontaktet Tinglysningsretten i et forsøg på at finde ud af, hvorfor man også har lagt boligejernes alder på nettet, og organisationen vil kontakte Justitsministeriet med forslag om, at det kun skal være de første fire cifre i CPR-nummeret, der er offentligt tilgængeligt på nettet. I forvejen fremgår de sidste fire cifre ikke.

Dagens Gossip