Radikale fejer SF's dagpengeudspil ned af brættet

SF's formand Pia Olsen Dyhr går helt galt i byen, hvis hun søger De Radikales støtte til at forlænge dagpengeperioden til tre år.

Det siger De Radikales gruppeformand, Christian Friis Bach.

SF forslag vil forlænge arbejdsmarkedsydelsen med et år, mens de genoptjener dagpengeretten på et halvt år mod det dobbelte nu.

- Vi har gjort en markant indsats for at få en blidere indfasning af dagpengereformen. Både med arbejdsmarkedsydelsen, en investering i at løfte kompetencerne hos ledige, og en kommission skal se på et moderne dagpengesystem, siger Christian Friis Bach.

- Det har SF alt sammen været med til. Jeg er sikker på, at SF står ved de beslutninger, de har været med til at tage i regeringen. Det håber og tror jeg på, at SF står ved.

VK-regeringen vedtog i 2010 at halvere dagpenge til to år, mens ledige skulle bruge den dobbelte tid i job - et år - på at genoptjene retten til dagpenge. Forslaget kom fra Dansk Folkeparti og fik støtte fra De Radikale. Flertallet forblev efter valget i 2011.

SF's udspil koster langt mere, end Pia Olsen Dyhr påstår, påpeger Christian Friis Bach

- Det er ikke en god idé. Det vil koste dyrt, hvis man laver en længere dagpengeperiode og en kortere genoptjening. SF siger 200 millioner kroner, men det koster 600-700 millioner kroner, når man ser på de samlede effekter, siger De Radikales gruppeformand.

S-R-SF-regeringen bad forhenværende skatteminister Carsten Koch foreslå en dagpengereform, da han granskede beskæftigelsessystemet. Hans udvalg barsler med et udspil i foråret 2015.

- SF's kortere genoptjening skaber et elevator-arbejdsmarked. En gruppe arbejdsløse behøver kun at arbejde to måneder om året og ryger ind og ud i kortvarig beskæftigelse med deres løsning, siger Christian Friis Bach.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip