Radikale fordømmer borgerlig kamp mod konventioner

Det strider mod en stolt historisk tradition, når Venstre og Dansk Folkeparti sætter spørgsmålstegn ved FN's flygtningekonvention og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, som Danmark har tilsluttet sig.

Det siger De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard.

Venstre vil forbedre konventioner, der er gammeldags, og udfordrer det, Venstre vil, når det handler om kriminelle udlændinge, flygtninge eller asyl, siger partiets retsordfører, Karsten Lauritzen, til Berlingske.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, vil sende bådflygtninge tilbage over Middelhavet efter Australiens eksempel.

- Man kaster vrag på en stolt, dansk tradition. Vi var det første land, som underskrev flygtningekonventionen efter 2. verdenskrig. I kølvandet på verdenskrigen enedes man om, at man var nødt til at tage sig bedre af verdens flygtninge, siger Morten Østergaard.

- Det er trist og beskæmmende, at man i 70-året for Danmarks befrielse helt historieløst kaster sig ud i et opgør uden retning med disse konventioner.

Han står fast på konventionerne sammen med Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, og SF's formand, Pia Olsen Dyhr.

Konventionerne er ikke forældet under en ny strøm af asylsøgere og indvandrere, som flygter fra fattigdom, mener han.

- Venstre har sit udspil gjort opmærksom på, at regeringen ikke har ændret på reglerne for at få asyl i Danmark. Så flygtningekonventionen var åbenbart god nok, da de selv sad i regering, siger Morten Østergaard.

- Det er valgkampsgøgl, som ingen gang har i virkelighedens verden.

Danskerne var stolte af at redde danske jøder under 2. verdenskrig og modtage ungarerne, da Sovjetunionen nedkæmpede opstanden i 1956, påpeger Morten Østergaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip