Radikale går efter at minimere skaderne på finansloven

De har sagt det før, De Radikale, at de er forhandlingsvillige og "parate til at trække i arbejdstøjet".

Og det slog partierts leder, Morten Østergaard, igen fast, da han fredag lagde vejen forbi Finansministeriet til den foreløbig første runde forhandlinger om finansloven for det kommende år med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

- Selvom regeringens forslag slet ikke ser ud, som vi selv ville have udformet det, så er det vores opgave at trække tingene i den rigtige retning. Det er klart, at hvis der er indflydelse at hente, så er vi klar til at tage ansvar for det, siger Morten Østergaard.

- Hvis vi kan minimere skaderne, så synes vi, at vi har gjort vores arbejde godt. Verdens fattige er jo ikke hjulpet af, at vi står fast på, hvordan det ville have set ud under en anden regering.

Der er knaster nok at tage af, hvis man sammenligner regeringens og De Radikales udgangspunkter og holder dem op mod hinanden.

Regeringen vil spare godt to milliarder kroner på udviklingsbistanden, save af ydelser til asylansøgere og indføre det, som regeringen selv kalder en "realisme" i miljøpolitikken.

Ikke just vand på de Radikales mølle, lader Morten Østergaard forstå:

- Finanslovsforslaget ser helt anderledes ud, end det ville have gjort, hvis vi sad i regering. Så havde der ikke været besparelser på alt det, vi skal leve af i fremtiden: uddannelse, forskning, grøn omstilling eller de fattigste i verden, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip