Radikale: Godt at fjerne tvangstilmelding til eksamen

Det var med De Radikale i front som regeringsparti, at den udskældte fremdriftsreform så dagens lys.

Formålet med fremdriftsreformen har været at skubbe de studerende hurtigere igennem studiet, men kritikken har været ganske stor.

I lang tid afviste De Radikale kritikken, som blandt andet har gået på, at de studerende har haft svært ved at have et arbejde sideløbende med studierne.

Mandag er regeringen i skikkelse af uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) kommet med seks forslag til ændringer, som skal fjerne spændetrøjen på de studerende.

De Radikale bakker op om forslagene, siger Ida Auken, partiets uddannelses- og forskningsordfører. Især på ét punkt er hun tilfreds.

- Det er godt at få fjernet den tvangstilmelding til eksamen. Den har helt sikkert ikke fungeret, siger Auken.

Ministeren har været i dialog med både universiteterne og de studerende om behovet for en revision af reformen.

Fremover lægger regeringen op til mere ansvar hos de enkelte universiteter, siger Esben Lunde Larsen.

Samlet er de studerende på de danske universiteter ifølge ministeriet mere end et år forsinkede i forhold til den normerede studietid. Dog varierer overskridelsen meget mellem universiteterne og de enkelte studier.

Auken erkender, at De Radikale har været opmærksom på problemerne, selvom partiet længe har afvist ændringer i reformen.

- Vi kunne godt se, at der formentlig skulle justeres noget ved reformen. Det er fint at ændre i virkemidlerne. Jeg er ikke gift med dem, men i formålet.

- Vi støtter alle forslag fra regeringen, fordi vi gerne vil give disse værktøjer til universiteterne, hvis de så føler, at de kan levere, siger Ia Auken.

/ritzau/

Dagens Gossip