Radikale har sportsevents på ønskeliste til finanslov

Skrevet af admin

09/08/2016

Mest læste i dag

Hele Danmark jublede, da den danske cykelrytter Jakob Fuglsang vandt OL-sølv ved legene i Rio, men hvis han igen skal have lov til at prøve kræfter med eliten på dansk landevej, kræver det flere penge.

Det mener Det Radikale Venstre, som går til efterårets finanslovsforhandlinger med et ønske om en ekstra bevilling på 10 millioner kroner årligt til Sport Event Danmark, der arrangerer de store sportsbegivenheder.

- Hvis vi skal konkurrere om de store events med størst publikum, så kræver det, at vi investerer, siger den radikale partileder Morten Østergaard.

Et verdensmesterskab i cykling er en af de begivenheder, som partilederen drømmer om, at Danmark kan afholde i fremtiden.

Danmark var værtsland for VM i landevejscykling i 2011, men siden er Danmark sakket bagud, mener Morten Østergaard.

- Vi skal sikre, at vi følger med udviklingen, og lige nu mister vi terræn. Derfor bør vi løfte denne del af idrætten. Med en øget bevilling har vi muskler til igen at byde på et cykel-VM, siger han.

Ifølge Morten Østergaard er de store sportsbegivenheder vigtige, fordi der er tale om værdifuld markedsføring.

- Sportens sprog er universelt. Derfor er det også velegnet til at markedsføre Danmark og vores livsform. Vi ved, at de konkrete events betyder enormt meget for omsætningen for de lokale virksomheder, mens de står på, siger Morten Østergaard.

/ritzau/