Radikale holder hånden over EU og bebrejder statsledere

Den britiske udmeldelse af EU skal ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) give anledning til eftertanke og reformer. Men EU kan ikke reformeres, for EU er os selv, siger De Radikales politiske leder, Morten Østergaard.

- EU er ikke en selvstændig organisme. Vi er EU. Det er stats- og regeringsledernes samlede, politiske handlekraft, der afgør, om EU løser problemer. Man kan, hvis man vil, skabe fælles løsninger, siger Morten Østergaard.

Han er enig i, at EU ikke har leveret løsninger på en række punkter. Her nævner han ungdomsarbejdsløsheden i forbindelse med finanskrisen samt klimakrisen og flygtninge- og migrationskrisen.

Men det er ikke EU's skyld. Der er ikke noget galt med strukturen. Det er ledernes skyld, fremhæver Østergaard.

- Man må ikke gøre det til et strukturproblem, den måde vi har indrettet samarbejdet på. Det er jo ikke strukturerne, der er udfordringen her. Det er den svage politiske ledelse i de forskellige medlemslande, siger han og retter samtidig kritik mod Venstre-regeringen.

- Danmark har jo heller ikke været aktiv. Den danske regering har ikke trykket på speederen. Tværtimod, siger den radikale leder, Morten Østergaard.

Han beklager brexit, men understreger, at han respekterer den britiske afstemning og folkets beslutning.

Han henstiller til, at det nu er op til de britiske politikere at vurdere, hvordan fremtiden skal se ud.

Men fra en dansk vinkel anbefaler han, at regeringen for alvor nu viser, hvad EU er i stand til, for at imødegå den stigende skepsis.

- Det er afgørende, at vi finder viljen igen og viser befolkningen, at EU er den mest effektive måde at tackle de udfordringer, som ingen lande kan håndtere selv.

- Det kræver, at Venstre-regeringen holder op med at tænke, at det er en selvkørende mekanisme, som vi nu må reformere. EU er os selv, og det er, hvad vi gør det til, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip