Radikale: Løkkes asylstramninger er et kapløb mod bunden

De Radikales formand, Morten Østergaard, er på ingen måde begejstret for regeringens nyvarslede stramninger i den danske udlændingepolitik.

- Det er håbløst bare at stramme skruen igen, som statsministeren nu foreslår. På trods af en strakspakke med stramninger satte asyltallene rekord i oktober. Det er bare et kapløb mod bunden, siger Morten Østergaard til Ritzau.

På et pressemøde onsdag fremlagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) et udspil om yderligere stramninger af flygtningepolitikken. Det sker i lyset af det stigende antal flygtninge, der søger til Europa.

Men selvom Danmark står overfor en udfordring, mener Morten Østergaard ikke, at flere stramninger vil løse problemer og få flygtningene til at vende næsen hjemad igen.

- I stedet er der brug for en helhjertet indsats for en fælles EU-løsning. Og se dog nu at få hjertet med i modtagelsen herhjemme, siger Morten Østergaard.

På pressemødet præsenterede statsministeren flere forslag, der skal gøre det mindre attraktivt for flygtninge at søge ophold i Danmark.

Buddene fra regeringen indebærer blandt andet beskæringer af den lommepengeydelse, som asylansøgerne får, mens de bor på asylcentre, yderligere stramninger af muligheden for familiesammenføring og forkortelse af opholdstilladelser.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen er formålet at sikre Danmarks "bolværk" mod den voksende flygtningestrøm.

I Morten Østergaards optik er der risiko for, at regeringens forslag vil forværre situationen for asylansøgerne.

- Vi vil ikke tilbage til situationen fra 00'erne med elendige forhold i asylcentre, hvor familier sad i årevis, siger Morten Østergaard.

Statsministeren har indkaldt partilederne til et møde fredag om asyludspillet.

Dog understreger han, at regeringen kun har brug for et flertal i Folketinget til nogle af forslagene. Uden at præcisere hvilke mener statsministeren, at flere af stramningerne kan gennemføres administrativt af regeringen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip